704
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε φωτογραφία από τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Επίτροπο Οικονομίας Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες | ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει «πολακικά» ο Κασσελάκης – Μαρινάκης: Οι δήθεν Ρομπέν των Δασών θα παίρνουν απαντήσεις!

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2023, 14:12
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε φωτογραφία από τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Επίτροπο Οικονομίας Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει «πολακικά» ο Κασσελάκης – Μαρινάκης: Οι δήθεν Ρομπέν των Δασών θα παίρνουν απαντήσεις!

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2023, 14:12

Στην προτροπή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, να διαβάσει την πρόσφατη Ιστορία για το ποιος χρέωσε τη χώρα, επιχείρησε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και μετά τα «μπράβο, Στέφανε» από τον καθοδηγητή του, Παύλο Πολάκη, για την απόφαση να μην πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, χαρακτήρισε τιμή το μπαράζ επιθέσεων που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», έγραψε ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτηση-απάντηση προς τον Παύλο Μαρινάκη, που όπως δηκτικά σχολιάζει, «κατάφερε να  γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο θέμα, καταλογίζοντας εκ νέου στον κ. Κασσελάκη ότι επέλεξε να βάλει, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια παρελθοντολογική συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική Πολάκη.

«Δεν είμαι ούτε υπερασπιστής, ούτε εκπρόσωπος συγκεκριμένα του πρώην Πρωθυπουργού. Ομως, όταν ακούω τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα περισσότερα δισ. ως χώρα, που έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες, που έναν νέο ―τότε― ελεύθερο επαγγελματία, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, μας έκανε να σκεφτόμαστε, εάν θα μείνουμε στη χώρα μας, να μιλάει με τέτοιον τρόπο, βασικά, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κυρίου Πολάκη, για χρέη, για χρεοκοπία με αυτόν τον τρόπο, εγώ στον κύριο Κασσελάκη έμμεσα απάντησα, γιατί ρωτήθηκα στο briefing, και νομίζω ότι πρέπει λίγο να έχουμε μια συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε.

»Και το λέω ξανά, ο κύριος Κασσελάκης, ασχέτως του τι έγινε πριν το 2015 ―αυτό είναι μία άλλη συζήτηση― είναι πρόεδρος ενός κόμματος, δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, το οποίο μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ, υποθήκευσε την περιουσία της χώρας, εξελέγη τότε στην κυβέρνηση για τα εντελώς αντίθετα και βγαίνουν στη συνέχεια και επιτίθενται και κάνουν οτιδήποτε κάνουν. Δεν είναι άμοιροι, λοιπόν, κριτικής», παρατήρησε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

Αυτή τη στιγμή, όμως, συνέχισε, δεν αγγίζει κανένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, «δεν θα κάνουμε επανάληψη της συζήτησης. Ο κύριος Κασσελάκης έβαλε, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια παρελθοντολογική συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, εκφράζοντας μία ρητορική, η οποία παραπέμπει σε ακραία ρητορική και μίλησε για χρεωκοπία. Και του απαντήσαμε, γιατί, ίσως, δεν θυμάται, δεν έχει ενημερωθεί καλά, τι έκανε το κόμμα του.

»Δεν είπαμε ότι δεν συνέβη τίποτα στην Ελλάδα, πριν το 2015, όμως, η υποκρισία και του 2015 επαναλαμβάνεται και το 2016, το 2017, το 2018, για τους δήθεν Ρομπέν των Δασών, οι οποίοι θα έσωζαν τους πολίτες, θα έσωζαν τους συνταξιούχους, θα έσωζαν τους νέους και έφεραν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, έφεραν τους συνταξιούχους στις ουρές, έκοψαν το ΕΚΑΣ, έφεραν τον πιο άδικο νόμο Κατρούγκαλου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους συνταξιούχους. Όταν βγαίνουν στη συνέχεια, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτε και επιτίθενται δεξιά και αριστερά με μια ακραία ρητορική, θα δέχονται απαντήσεις», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και στην παρέμβαση δημοσιογράφου ότι «η χώρα βγήκε από τα μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ», ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε: «Η χώρα δεν βγήκε από τα μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η ρητορική, νομίζω, επειδή είχαμε και πρόσφατα εκλογές, όπου δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα “μαξιλάρι” το οποίο εμείς δεν το αμφισβητούμε, αλλά αυξήθηκε από το 2019 μέχρι το 2023 αυτό το “μαξιλάρι”.

»Και δεν χρησιμοποιήθηκαν τα λεφτά από αυτό το “μαξιλάρι”, για τα πολλά που έκανε η κυβέρνηση την πρώτη τετραετία και νομίζω ότι τα επιβράβευσαν οι έλληνες πολίτες. Μείωσε πάνω από 50 φόρους, άρχισε να αυξάνει τον κατώτατο μισθό, αυξήθηκε ο μέσος μισθός, τώρα αυξάνει, μετά από 14 χρόνια, τους μισθούς του Δημοσίου».

Λίγο αργότερα, ακολούθησε και νέα απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

»Οσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του.

»Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.

»Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης», καταλήγει σε πρώτο πρόσωπο στην ανάρτησή του ο Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...