611
O Αδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη στη Βουλή. Και ο Δημήτρης Τσίπρας στα θεωρεία της, όταν ορκιζόταν Πρωθυπουργός ο μικρός αδελφός του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Επιμένει ο Γεωργιάδης στα περί καταδίκης για πλαστογραφία του Δημήτρη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 10:00
O Αδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη στη Βουλή. Και ο Δημήτρης Τσίπρας στα θεωρεία της, όταν ορκιζόταν Πρωθυπουργός ο μικρός αδελφός του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Επιμένει ο Γεωργιάδης στα περί καταδίκης για πλαστογραφία του Δημήτρη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 10:00

Μια αποστροφή της φορτισμένης ομιλίας του Αδωνι Γεωργιάδη την Τετάρτη στη Βουλή τον έφερε αντιμέτωπο με τη… φαμίλια Τσίπρα. Στο πλαίσιο συζήτησης για το νομοσχέδιο κύρωσης της σύμβασης του ελληνικού Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός», ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στις καταγγελίες που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την πολυσυζητημένη βάφτιση που τελέστηκε κατ’ εξαίρεση εν μέσω lockdown.

Επιχειρώντας να οξύνει και άλλο το πολιτικό κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει υπονοούμενα για πλαστογραφία του εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τελέστηκε το μυστήριο στο οποία παρίστατο ως νονός ο κ. Γεωργιάδης. Και ο υπουργός Ανάπτυξης, αφού απέκρουσε τα περί πλαστού εγγράφου –«αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει και στο Twitter. Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ, πέραν των ηθικών λόγων», είπε χαρακτηριστικά– υπενθύμισε στην Εθνική Αντιπροσωπεία την υπόθεση του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, «καταδικάστηκε από δικαστήριο ως πλαστογράφος αλλά λόγω του νόμου του κ. Τσίπρα δεν μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή διότι είχε προλάβει ο αδελφός του προηγουμένως να του δώσει παραγραφή. Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας, όπου ζήτησε προηγουμένως την παραίτησή μου».

Ο μεγάλος αδελφός του κ. Τσίπρα παρενέβη το βράδυ της Τετάρτης και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για άγνοια και συκοφαντίες και τον ζήτησε να ανακαλέσει. Εγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει. Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δεν θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου. Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

» Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο.

»Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

» Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής».

O κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά το πρωί της Πέμπτης επανήλθε με νέα στοιχεία που, κατά την άποψή του, αποδεικνύουν τα περί καταδίκης του Δ. Τσίπρα για πλαστογραφία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μάλιστα επικαλέστηκε και άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2019, πριν τις εκλογές, στο kathimerini.gr, σύμφωνα με το οποίο:

«Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που υπηρετούσαν στη Μυτιλήνη και χειρίστηκαν ποινική υπόθεση του αδελφού του πρωθυπουργού, διέταξε η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γαλάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες απηλλάγη, ενώ δικάστηκε για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.

»Ο πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε μετά την υποβολή αναφοράς για πράξεις και παραλείψεις, που φέρεται να σημειώθηκαν κατά τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Τσίπρα, αδελφό του πρωθυπουργού.

»Ο τελευταίος, κατά το κατηγορητήριο, είχε προσκομίσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να μετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

» Η έρευνα ήδη έχει ανατεθεί σε αρμόδιο λειτουργό στον Αρειο Πάγο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...