427
O Τζο Μπάιντεν απευθύνει ομιλία, μετά το ντιμπέιτ, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας | REUTERS/Elizabeth Frantz

Επιμένει ο Μπάιντεν: «Σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 23:17
O Τζο Μπάιντεν απευθύνει ομιλία, μετά το ντιμπέιτ, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Επιμένει ο Μπάιντεν: «Σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 23:17

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την κακή επίδοσή του στο debate που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις εκκλήσεις να παραιτηθεί ώστε να δοθεί σε άλλον υποψήφιο η δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικανό μεγιστάνα, ότι η δική του πρόθεση είναι «να κερδίσει τις εκλογές» του Νοεμβρίου.

«Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές», διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

«Ισως να μην περπατάω τόσο εύκολα όσο άλλοτε, να μην μιλάω με την ίδια ευχέρεια όσο πριν. Και ίσως να μην συζητώ τόσο καλά όσο παλιά», παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, ενώ πρόσθεσε: «Εκείνο που ξέρω όμως είναι πώς να πω την αλήθεια».

«Σας δίνω τον λόγο μου, του Μπάιντεν. Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή, ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του στη Βόρεια Καρολίνα και επιτέθηκε στον αντίπαλό του:

«Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς χθες το βράδυ, αλλά εγώ πέρασα 90 λεπτά συζητώντας με έναν τύπο ανήθικο (…). Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η ελευθερία σας, η δημοκρατία σας και η ίδια η Αμερική».

Στήριξη από Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε κι εκείνος ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε μια κακή επίδοση στην επίμαχη τηλεμαχία, ωστόσο επισήμανε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Μπάιντεν.

«Υπάρχουν και κακές βραδιές στα debate. Πιστέψτε με, το ξέρω», έγραψε ο Ομπάμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», ανέφερε ο Ομπάμα στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...