269
|

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τα θύματα του σεισμού σε Σμύρνη και Σάμο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 17:43

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τα θύματα του σεισμού σε Σμύρνη και Σάμο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 17:43

Τα συλλυπητήριά του στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα θύματα του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ στην πόλη της Σμύρνης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Tην επικοινωνία των δύο ηγετών έκανε γνωστή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter.

«Παρά τις όποιες διαφορές μας, αυτές είναι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να είναι αλληλέγγυοι», έγραψε στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Λίγο αργότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του για τα θύματα στη Σάμο.

«Ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Προσφέρω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή», ήταν η ανάρτηση του Ερντογάν.

Προηγουμένως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων στα ερείπια του κτιρίων που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

«H σκέψη μας αυτή την ώρα είναι στους κατοίκους της Σάμου και σε όσους συνδράμουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού» έγραψε σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...