448
Από παλαιότερη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 18:00
Από παλαιότερη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του τούρκου προέδρου
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Οπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Ερντογάν τη θλίψη του για την τραγωδία και μετέφερε στον συνομιλητή του τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου για την κακοκαιρία «Barbara» ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης εκφράσει τη βαθιά του οδύνη «για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία», κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι η Αγκυρα είχε ήδη εκγρίνει «την αποστολή ενός αεροσκάφους με μία δύναμη της ΕΜΑΚ, η οποία θα συνδράμει στις αποστολές διάσωσης».

«Θα πρέπει να θέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας ανάλογα με το τι άλλο μπορεί να μας ζητήσουν. Η εκτίμησή μου είναι ότι προφανώς μιλάμε για έναν καταστροφικό σεισμό, η έκταση του οποίου θα αποτυπωθεί πλήρως με την πάροδο του χρόνου. Πρώτη έννοια πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων βρίσκονται στα συντρίμμια. Είναι μια δουλειά που λόγω εμπειρίας την ξέρουμε και εμείς αρκετά καλά και νομίζω στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και τι άλλο εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, σκηνές, μπορεί να μας ζητήσουν οι Τούρκοι ώστε να τις αποστείλουμε στη συνέχεια», είχε συμπληρώσει ο ίδιος στη σχετική αναφορά του (περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την καταστροφική απώλεια ζωών και επανέλαβα την ετοιμότητά μας να παράσχουμε κάθε περαιτέρω απαραίτητη βοήθεια».

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου – Ερντογάν

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τη Δευτέρα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντάς του τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και ότι στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.

Νωρίτερα, στη δική της ανάρτηση για την τραγωδία, η Πρόεδρος είχε εξφράσει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...