231
Από πρόσφατη κινητοποίηση υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη | INTIMEnews

Από τα πλαστά πιστοποιητικά, στην αντιεμβολιαστική μανία να κολλήσουν τον ιό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 13:56
Από πρόσφατη κινητοποίηση υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη
|INTIMEnews

Από τα πλαστά πιστοποιητικά, στην αντιεμβολιαστική μανία να κολλήσουν τον ιό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 13:56

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αυτή τη φορά σε νοσηλευτές και γιατρούς στη Κοζάνη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα αφορά νοσηλεύτρια, το πιστοποιητικό της οποίας έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ άλλα δύο -ενός γιατρού και μίας ακόμη νοσηλεύτριας- δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Υπό έρευνα εν τω μεταξύ βρίσκονται δέκα πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν τον τελευταίο μήνα από μέλη του προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τη διαδικασία επιβεβαίωσης των εν λόγω πιστοποιητικών έχει αναλάβει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Επιδιώκουν τώρα να κολλήσουν, ώστε να μην εμβολιαστούν

Στη Δράμα, μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά, οι αντιεμβολιαστές καταφεύγουν πλέον στην εσκεμμένη προσπάθεια να κολλήσουν, ώστε να αποφύγουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Ολγα Βασιλείου, τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα,  έκανε λόγο για κλιμάκωση στον αριθμό των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν, οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό  και να νοσήσουν!

«Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία», παρατήρησε στις δηλώσεις της η κυρία Βασιλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...