164
Κλειστά θα παραμείνουν τα πολυκαταστήματα και την επόμενη εβδομάδα | SOOC

Επιδημιολόγοι: Καμία νέα χαλάρωση στα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα πολυκαταστήματα και την επόμενη εβδομάδα
|SOOC

Επιδημιολόγοι: Καμία νέα χαλάρωση στα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

Οχι σε όλα αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασαν την Παρασκευή, έχοντας στο τραπέζι τους από τη μία πλευρά αριθμούς-φωτιά με διασωληνωμένους και κρούσματα και από την άλλη να αξιολογήσουν την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην επιτραπεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου η επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, των shop in the shop, αλλά και των κέντρων αισθητικής.

Επίσης, όπως φαίνεται, απορρίπτεται η πρόταση για αγορές στα καταστήματα δίχως ραντεβού, αν πρώτα δεν μπoυν σε μία κανονική ροή τα self tests στους εργαζομένους της λιανικής.

Την ίδια στιγμή, δεν θέλουν να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13032 και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, με τη θετικότητα να είναι σταθερά πάνω από το 5% και έτσι δεν είναι δυνατόν να χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...