249
|

Επιασαν τους «αναρριχητές» της Ηλιούπολης

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 14:10

Επιασαν τους «αναρριχητές» της Ηλιούπολης

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 14:10

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν τα μέλη συμμορίας διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τα σπίτια στην Ηλιούπολη. Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας άρχισε μετά τη σύλληψη δύο εκ των μελών της, αμφότεροι αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 34 ετών αντίστοιχα,  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το βράδυ της σύλληψής τους (9/9), είχαν αναρριχηθεί μέσω υδρορροής σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη, αποκόλλησαν προστατευτικά κάγκελα παραθύρου και εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και κλειδί αυτοκινήτου.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο τέλεσης της κλοπής, εντόπισαν και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της συμμορίας. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία είχε συσταθεί από τον περασμένο Ιούλιομε έχονται στο «ενεργητικό» της σειρά κλοπών από οικίες στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, μετέβαιναν κατά τις βραδινές ώρες στην Ηλιούπολη, αναζητώντας προς διάρρηξη διαμερίσματα κυρίως ισογείου και πρώτου ορόφου.

Αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες και παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες των οικιών με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Μόλις εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα  εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών.

Οι εμπλεκόμενοι έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...