342
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων Σσύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Egypt, Αντέλ Χαμεντ, και ο διευθυντής της Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής. |

Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 13:29
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων Σσύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Egypt, Αντέλ Χαμεντ, και ο διευθυντής της Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής.
|

Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 13:29

Υπεγράφη τη Δευτέρα η συμφωνία ΑΔΜΗΕ – Τelcom Egypt για τη νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, μέσω διακλάδωσης υποβρύχιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου που ποντίζεται αυτή την περίοδο στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, με σημείο προσαιγιάλωσης την Κρήτη.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Egypt, Αντέλ Χαμεντ και ο διευθυντής της Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής.

Το έργο πρόκειται να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων που διακινείται στην περιοχή της Μεσογείου, με τη δημιουργία ενός νέου και αξιόπιστου τηλεπικοινωνιακού διαδρόμου. Επιπλέον, το νέο καλώδιο θα προσφέρει τη συντομότερη δυνατή όδευση με κατεύθυνση τα Βαλκάνια και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη νοτιοδυτική Ευρώπη όπως η Γένοβα και η Μασσαλία, μέσω υβριδικών χερσαίων και υποθαλάσσιων δικτύων τηλεπικοινωνιών.

«Η  συμφωνία επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής του Grid Telecom με την Telecom Egypt, και έρχεται σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) στρατηγικής σημασίας που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2022 στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα, θέτοντας τις βάσεις για τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η Νοτιοανατολική Μεσόγειος παρέχει ευκαιρίες για συνέργειες που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως σημαντικού κόμβου τόσο σε τηλεπικοινωνιακό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος είναι κεντρικό σημείο συνάντησης υποθαλάσσιων καλωδίων από την Ανατολή προς τη Δύση, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής του Grid Telecom με την Telecom Egypt θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας διεθνούς όδευσης που θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως κόμβου ανοιχτής πρόσβασης δεδομένων στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αιγυπτιακής εταιρείας θέλησε να σημειώσει ότι «μετά  την αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, η Telecom Egypt εργάζεται προς τη βελτίωση και την επέκταση του διεθνούς δικτύου της και επενδύει συνεχώς σε νέα καλωδιακά συστήματα. Η συνεργασία μας με τον ΑΔΜΗΕ και τη Grid Telecom θα αυξήσει σημαντικά την ανθεκτικότητα και την εμβέλεια του δικτύου μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News