367
Στελέχη των ΟΠΚΕ μετά το πέρας της επιχείρησης | INTIMEnews

Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε σεσημασμένο αλλοδαπό στην Πολυτεχνειούπολη – ΕΛ.ΑΣ: Ορμητήριο κακοποιών οι εστίες

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 10:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/09/2022 14.20
Στελέχη των ΟΠΚΕ μετά το πέρας της επιχείρησης
|INTIMEnews

Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε σεσημασμένο αλλοδαπό στην Πολυτεχνειούπολη – ΕΛ.ΑΣ: Ορμητήριο κακοποιών οι εστίες

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2022, 10:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/09/2022 14.20

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και έναν τραυματία, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για ναρκωτικά στις παλιές φοιτητικές εστίες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 τα ξημερώματα, έπειτα από πληροφορίες ότι οι φοιτητικές εστίες χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Οπως ανακοινώθηκε, σε βάρος του 30χρονου που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκκρεμούν  εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έκαναν αρχικά λόγο για εννέα συλλήψεις, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα του 30χρονου. Ο σεσημασμένος κακοποιός φέρεται να διέμενε -άγνωστο πώς- στην εστία, μαζί με τον αδελφό του.

Οπως μετέδωσε στο μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ, κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στον υπό κατάληψη χώρο (ολόκληρος ο τέταρτος όροφος του κτιρίου της φοιτητικής εστίας φέρεται να λειτουργούσε ως στέκι κακοποιών στοιχείων) έγινιαν συνολικά  22 συλλήψεις.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ αποκάλυψε τη φωτογραφία του σεσημασμένου αλβανού κακοποιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...