318
Οι φοιτητές απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις | ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τραυματίστηκε ένας φοιτητής

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 14:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/05/2022, 20:00
Οι φοιτητές απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις
|ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τραυματίστηκε ένας φοιτητής

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 14:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/05/2022, 20:00

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας όπου γίνονται οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον χώρο όπου βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας για την περιφρούρηση των εργασιών.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα άτομα κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, που τους απώθησαν κάνοντας και χρήση κρότου λάμψης.

Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ένας φοιτητής, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εξεδόθη η ακόλουθη η εξής ανακοίνωση για τον νέο κύκλο έντασης στο campus του ΑΠΘ: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Καλά στην υγεία του ο φοιτητής που τραυματίστηκε

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε εξιτήριο, λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη. Εγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα , αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν. Παπανικολάου.

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...