272
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη μεταγωγή συλληφθέντος της οργάνωσης | George Vitsaras / SOOC

Επεισόδια στη Νέα Ιωνία: Συνέλαβαν τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα για φθορές σε κατάστημα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 10:22
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη μεταγωγή συλληφθέντος της οργάνωσης
|George Vitsaras / SOOC

Επεισόδια στη Νέα Ιωνία: Συνέλαβαν τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα για φθορές σε κατάστημα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 10:22

Τη σύλληψη τεσσάρων μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» –ανάμεσά τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., και ηγετικό στέλεχός της– για φθορές που προκάλεσαν σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα του Σαββάτου, ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας.

Δύο άτομα που παρευρίσκονταν στον χώρο, τραυματίστηκαν.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για το περιστατικό, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αποχώρησαν από το σημείο με μηχανάκια τα οποία στη συνέχεια στάθμευσαν δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ προκειμένου να μεταβούν σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Οταν όμως επέστρεψαν για να τα παραλάβουν, διαπίστωσαν ότι τα είχε σηκώσει γερανός της Τροχαίας. Τότε φέρεται να πήγαν στην Αστυνομία να δηλώσουν κλοπή και καθώς είχαν ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή τους στο προηγούμενο επεισόδιο, συνελήφθησαν.

Από την πλευρά του, ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «συμβάν με φασίστες» και «περιφρούρηση της αντιφασιστικής συναυλίας» στο Νέο Ηράκλειο, καλώντας ταυτόχρονα σε  συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα μέλη του στις 11.30 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...