238
Μολότοφ, φωτιές και επεισόδια για ακόμη ένα βράδυ στην Αλβανία | Reuters

Επεισόδια και τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 10:39
Μολότοφ, φωτιές και επεισόδια για ακόμη ένα βράδυ στην Αλβανία
|Reuters

Επεισόδια και τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 10:39

Μια… άγρια νύχτα έζησαν για ακόμη μια φορά τα Τίρανα καθώς το Σάββατο το βράδυ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, καταφέρνοντας να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διασπάσουν τις ομάδες που προκαλούσαν επεισόδια.

Το σώμα της πορείας στη συνέχεια κινήθηκε προς την αλβανική Βουλή όπου ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εκ νέου με βόμβες μολότοφ, και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με την αστυνομία να «επιστρατεύει» την ειδική «αύρα», με το κανόνι εκτόξευσης νερού προκειμένου να τους περιορίσει.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την Washington Post, είδαν αρκετά ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν τραυματίες από τα σημεία των συγκρούσεων, δίχως ωστόσο να έχει δοθεί επίσημος αριθμός από τις αλβανικές Αρχές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές και η κεντροδεξιά αντιπολίτευση εγκαλούν την κυβέρνηση του Εντι Ράμα για διαφθορά, επαφές με το οργανωμένο έγκλημα, και εκλογική νοθεία, ζητώντας επίμονα, τους τελευταίους μήνες, την παραίτησή του.

Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 60 βουλευτές από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τους συμμάχους τους παραιτήθηκαν από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...