260
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία: Περιορίστε τις μετακινήσεις σας – έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 12:16
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία: Περιορίστε τις μετακινήσεις σας – έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 12:16

Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης μέσω του 112,  για έντονα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν πολλές περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής (κυρίως στα βόρεια προάστια).

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας – ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν η σύσταση προς τους πολίτες, εν όψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων από αργά το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης, που όπως έχει επισημάνει από την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συνοδεύονται από πυκνές κεραυνοπτώσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα

Ειδικά για την Αττική, επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σε Χαλάνδρι, Διόνυσο και Μαραθώνα οι πρώτες φωτιές από κεραυνούς

Λίγο πριν από τις 13.00 καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα από πτώσεις κεραυνών σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι.

Οπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας εκδηλώθηκαν στις ανωτέρω περιοχές διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις.

Για την κατάσβεσή τους κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...