175
|

Επαναλειτουργεί η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 13:02

Επαναλειτουργεί η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 13:02

Επειτα από τον ορισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη, η οποία θα προετοιμάσει τις εκλογές που προγραμματίζονται για το τέλος Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου την πρεσβεία στην Τρίπολη και το προξενείο στη Βεγγάζη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έλαβε ήδη την απόφαση να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

Οπως επισημαίνεται: «Υπό το φως των χθεσινών εξελίξεων και συγκεκριμένα την εκλογή του μεταβατικού προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των μελών του και του πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια θα επαναλειτουργήσει άμεσα η ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη.

Παράλληλα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βεγγάζη».

Υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη ανέστειλε τη λειτουργία της στις 31 Ιουλίου 2014, σε μια περίοδο ταραχών και πολιτικής αστάθειας στη χώρα. Η Ελλάδα προέβη παράλληλα σε επιχείρηση απεγκλωβισμού συνολικά 186 Ελλήνων και ξένων πολιτών (Κινέζοι, Κύπριοι, Βέλγοι, Βρετανοί), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...