263
Ενας από τους περιγραφόμενους ταραχοποιούς (ή προβοκάτορες; ) κάτι συζητάει με τους αστυνομικούς έξω από τη Βουλή: | INTIMEnews

Ενωση Φωτορεπόρτερ: «Προσχεδιασμένη η επίθεση, είχαν φωτογραφίες συναδέλφων στο συλλαλητήριο»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 19:18
Ενας από τους περιγραφόμενους ταραχοποιούς (ή προβοκάτορες; ) κάτι συζητάει με τους αστυνομικούς έξω από τη Βουλή:
|INTIMEnews

Ενωση Φωτορεπόρτερ: «Προσχεδιασμένη η επίθεση, είχαν φωτογραφίες συναδέλφων στο συλλαλητήριο»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 19:18

Σε σοβαρή καταγγελία για τα κρούσματα επιθέσεων σε φωτορεπόρτερ -ανάμεσά τους και αυτή στον Κωστή Νταντάμη- την ώρα της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, προέβη η Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένα χτυπήματα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες της Ενωσης, ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε συνολικά πέντε φωτορεπόρτερ.

Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι, όπως καταγγέλλεται,  είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη, ο οποίος αιμόφυρτος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντα με το δ.σ. της Ενωσης, οι δράστες της επίθεσης τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό του.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Στην έρευνα των γεγονότων, συνεχίζει η ανακοίνωση, το δ.σ. της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ.

Κατόπιν τούτων εγείρονται προφανώς υποψίες ότι η επίθεση στο συλλαλητήριο της Κυριακής μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι.

Εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για τέτοιες φασιστικές -όπως τις χαρακτηρίζει- ενέργειες, η Ενωση καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου «να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...