367
Ο Εντουάρ Μπαέρ (αριστερά), γνωστός από τον ρόλο του Αστερίξ στην ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ: Ο Θεός σώζει τη Βρετανία», κατηγορήθηκε από έξι γυναίκες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση | Imdb / Creative Protagon

Εντουάρ Μπαέρ: Ο κινηματογραφικός «Αστερίξ» κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 14:06
Ο Εντουάρ Μπαέρ (αριστερά), γνωστός από τον ρόλο του Αστερίξ στην ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ: Ο Θεός σώζει τη Βρετανία», κατηγορήθηκε από έξι γυναίκες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση
|Imdb / Creative Protagon

Εντουάρ Μπαέρ: Ο κινηματογραφικός «Αστερίξ» κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 14:06

Ο Εντουάρ Μπαέρ, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός για τον ρόλο του Αστερίξ τον οποίο ερμήνευσε στη μεγάλη οθόνη, προστίθεται στη λίστα των γάλλων σταρ που αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση. Η επικείμενη εμφάνισή του σε θέατρο του Παρισιού ακυρώθηκε, μετά τις καταγγελίες.

Ο Μπαέρ, ο οποίος ερμήνευσε τον διάσημο Γαλάτη στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή του 2012 «Αστερίξ και Οβελίξ: Ο Θεός σώζει τη Βρετανία», μαζί με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Οβελίξ, κατηγορήθηκε, σύμφωνα με τον Guardian, από έξι γυναίκες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση σε κοινό άρθρο τους το οποίο δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων Mediapart and Cheek την περασμένη εβδομάδα.

Πολλαπλές κατηγορίες εναντίον του Ντεπαρντιέ, τις οποίες ο 75χρονος ηθοποιός αρνείται, έχουν συμβάλει σε ένα νέο κύμα καταγγελιών για το #MeToo στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες.

Ο Μπαέρ, ο οποίος ερμήνευσε επίσης τον Σαλβαδόρ Νταλί στην περσινή ταινία «Daaaaaali!», επρόκειτο να παίξει σε 15 παραστάσεις στο θέατρο Antoine στο Παρίσι, τον ερχόμενο Ιούνιο. Το θέατρο ανακοίνωσε την ακύρωση των εμφανίσεών του, την Πέμπτη 30 Μαΐου, αλλά δεν απάντησε στα αιτήματα για εξηγήσεις.

Ο Μπαέρ κατηγορείται για παρενόχληση και επίθεση εναντίον έξι γυναικών μεταξύ 2013 και 2021 στο γραφείο του και κατά τη διάρκεια θεατρικών παραγωγών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων. Οι γυναίκες που τον κατηγορούν ήταν όλες περίπου 20 ετών όταν έγιναν οι φερόμενες επιθέσεις.

«Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στις λέξεις ή τις χειρονομίες που μου αποδίδονται, αλλά μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου που η συμπεριφορά μου έκανε αυτές τις γυναίκες να νιώθουν άβολα. Δεν είχα την ευφυΐα να το αντιληφθώ», είπε ο Μπαέρ στο Mediapart and Cheek.

Το γαλλικό κοινοβούλιο πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ειδικές ακροάσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση στην κινηματογραφική βιομηχανία. Την Πέμπτη, οι διευθυντές κάστινγκ κάλεσαν τους νομοθέτες να απαγορεύσουν το γυμνό κατά τη διάρκεια των οντισιόν, μία από τις πολλές προτάσεις για έναν νέο νόμο που αποσκοπεί στην πρόληψη περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Κεντρικό πρόσωπο στην πρόσφατη συζήτηση είναι η ηθοποιός Τζουντίθ Γκοντρές, η οποία κατηγόρησε δύο σκηνοθέτες ότι της επιτέθηκαν σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη, τη δεκαετία του 1980. Μια άλλη ηθοποιός, η Ισίλντ Λε Μπεσκό, ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Μαΐου ότι υπέβαλε νομική καταγγελία για βιασμό εναντίον ενός από τους δύο σκηνοθέτες, του Μπενουά Ζακό. Ο Ζακό έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...