Κρίσιμες για το θέμα Κουφοντίνα χαρακτηρίζονται δύο αποφάσεις που αναμένονται εντός της εβδομάδας, η μία από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και η δεύτερη από το δικαστήριο της Λαμίας, σχετικά με το αίτημα του κρατούμενου τρομοκράτη να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συναίνεσε τελικά να λάβει ορό ενυδάτωσης, έπειτα από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, όπως εξήγησε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ.
Σε δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ήταν και πάλι σαφής αναφορικά με τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό:
«Δεν μπορεί με τίποτα, κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών», επεσήμανε και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι «ελάχιστοι καταδικασμένοι της “17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».
«Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω Covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1.000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η Γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.
Οι διαδηλώσεις αλληλέγγυων, πάντως, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και το Σαββατοκύριακο. Σε νέα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, προσήχθησαν 29 άτομα, ανάμεσά τους και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Εκτορας, ενώ συνεχίστηκαν οι επιθέσεις εκφοβισμού σε διάφορους κρατικούς-κυβερνητικούς στόχους, όπως για παράδειγμα η οικία του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News