284
Η Τζόρτζια Μελόνι στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της δεξιάς συμμαχίας με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας | REUTERS/Yara Nardi

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Μελόνι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 15:34
Η Τζόρτζια Μελόνι στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της δεξιάς συμμαχίας με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας
|REUTERS/Yara Nardi

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Μελόνι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 15:34

Στο Κυρηνάλιο Μέγαρο (Palazzo del Quirinale‎, το προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη) μεταβαίνει στις 17.30 ώρα Ελλάδας, η νικήτρια των ιταλικών εκλογών Τζόρτζια Μελόνι, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτκής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ιταλική πρωτεύουσα, Θεόδωρος Ανδρεάδης – Συγγελάκης, αν η Μελόνι κάνει δεκτή «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή, θα μπορούσε να παραδώσει στον Ματαρέλα ακόμη και εντός της ημέρας τη σύνθεση της κυβέρνησής της, ώστε η ορκωμοσία της να γίνει το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση των ηγετών της δεξιάς συμμαχίας με τον πρόεδρο Ματαρέλα, η Μελόνι, έχοντας εκατέρωθεν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Ματέο Σαλβίνι (φωτογραφία κάτω), ανακοίνωσε την «ομόφωνη απόφαση» να ηγηθεί η ίδια της νέας κυβέρνησης.

REUTERS/Yara Nardi

«Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό», τόνισε η επικεφαλής των Fratelli d’Italia.

Η αντιπροσωπεία της συντηρητικής συμμαχίας που μετέβη στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ματαρέλα, ήταν δωδεκαμελής με επικεφαλής τους τρεις αρχηγούς (χαμογελαστοί και οι τρεις στη φωτογραφία κάτω).

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Ολη η συμμαχία μας παρουσιάστηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο.

»Εκφραστήκαμε όλοι ομόφωνα και υποδείξαμε την υποφαινόμενη ως υποψήφια για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Αναμένουμε τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και κάνουμε γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα», ανέφερε η Τζόρτζια Μελόνι στις δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...