230
Από την παράλληλη συγκέντρωση «καταγγελίας της κρατικής ολιγωρίας για τις πυρκαγιές | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ενταση σε πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 21:29
Από την παράλληλη συγκέντρωση «καταγγελίας της κρατικής ολιγωρίας για τις πυρκαγιές
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ενταση σε πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 21:29

Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της απόρριψης από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στο νοσοκομείο της Λαμίας και ζητούσε την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο την ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, που πραγματοποίησαν περίπου 500 άτομα στα Προπύλαια, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί επιχειρούν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη / ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Σημειώνεται πως η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας συνέπεσε με συγκέντρωση  «καταγγελίας της κρατικής ολιγωρίας» στις πρόσφατες πυρκαγιές από ομάδα οικολόγων.

Ο 34χρονος κρατούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είχε συλληφθεί ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Εχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί για τη ληστεία και τα 2/5 της ποινής για την απόδρασή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή»

Την Πέμπτη ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρισκόταν στην 67η μέρα απεργίας πείνας –στην οποία προέβη με αίτημα την αποφυλάκιση του– και σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής γιατρού που τον παρακολουθεί «η κατάστασή του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...