214
Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιά σε κάδους στα Εξάρχεια | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενταση σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 22:01
Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιά σε κάδους στα Εξάρχεια
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενταση σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 22:01

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή των Εξαρχείων, στις οδούς Στουρνάρη και Μπενάκη, όπου ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πετούσαν κατά διαστήματα πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη ενώ επίσης έστησαν οδοφράγματα στους γύρω δρόμους.

Πάνω από 500 άτομα βρίσκονταν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται συγκέντρωση, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν έγιναν επεισόδια.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση πορείας.

Μικρή ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από την πορεία, στην οδό Εγνατία, και εκτόξευσε φωτοβολίδες, πέτρες, και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι είχαν σχηματίσει φραγμό, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, προκειμένου να τους εμποδίσoυν να κινηθούν προς την πανεπιστημιούπολη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς την περιοχή της Ροτόντας. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...