398
Στιγμιότυπο από την ώρα της επίθεσης κατά περιπολικού έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | YouTube/ERT

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Τι συνέβη με τον αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 13:06
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2023 20:45
Στιγμιότυπο από την ώρα της επίθεσης κατά περιπολικού έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
|YouTube/ERT

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Τι συνέβη με τον αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 13:06
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2023 20:45

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από τον χώρο του Ιδρύματος και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Εξαιτίας της έντασης έκλεισε και στα δύο ρεύματα η Πατησίων από την Αλεξάνδρας μέχρι την Αγίου Μελετίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περιπολικό της Αμεσης Δράσης που περνούσε από το σημείο, έγινε στόχος επίθεσης με πέτρες και άλλα αντικείμενα και καθώς εγκλωβίστηκε από ομάδα ταραξιών, ένας εκ των επιβαινόντων αστυνομικών έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε παρά τη σαφή εντολή που είχε δοθεί από το Κέντρο της Αμεσης Δράσης να μην (!) γίνονται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο των επεισοδίων, ενώ γνωστοποιείται ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος και των τριών εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Αργότερα πάντως, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Ο συλληφθείς είπε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Και όντως το βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε η ΕΡΤ1 (δείτε το κάτω) είναι αποκαλυπτικό για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε ο εν λόγω αστυνομικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...