165
| INTIMENEWS

Ενοχος ο Αγοραστός και άλλοι τρεις για παραλείψεις στην κακοκαιρία «Ιανός»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 12:43

Ενοχος ο Αγοραστός και άλλοι τρεις για παραλείψεις στην κακοκαιρία «Ιανός»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 12:43

Ενοχος κηρύχθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για παραλείψεις που οδήγησαν σε καταστροφές από την κακοκαιρία «Ιανός», το 2020.

Μαζί με τον κ. Αγοραστό, ένοχοι κηρύχθηκαν και τρία ακόμα άτομα (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας). Τα αδικήματα αφορούσαν το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το δικαστήριο, αφού αναγνώρισε και ελαφρυντικές περιστάσεις, επέβαλε και στους τέσσερις ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία. Ο πρόεδρος της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Συνάμα όλοι κηρύχθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...