224
Το εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό στο Περιστέρι (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ενισχυτική δόση: Αναλυτικά οι νέες οδηγίες του υπ. Υγείας για όλες τις περιπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 13:45
Το εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό στο Περιστέρι (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ενισχυτική δόση: Αναλυτικά οι νέες οδηγίες του υπ. Υγείας για όλες τις περιπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 13:45

Αναλυτικές οδηγίες για τον γενικό πληθυσμό και την ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό εξέδωσαν το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς λόγω της διαδικασίας Mix n’ Match που ακολουθούν οι ειδικοί, αλλά και της κατάργησης χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, η περιπτώσεις είναι λίγο σύνθετες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση.

Συγκεκριμένα:

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα γίνεται έπειτα από έξι μήνες, με ολόκληρη δόση εμβολίου Pfizer ή με μισή δόση Moderna.

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται έπειτα από 2 μήνες ή με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ή με Pfizer ή με μισή δόση Moderna.

Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δεν συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού αναμνηστικής δόσης, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

\

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...