187
Από τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών | Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενέργεια και διασυνδεσιμότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τον ρουμάνο ομόλογό του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 11:36
Από τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών
|Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενέργεια και διασυνδεσιμότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τον ρουμάνο ομόλογό του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 11:36

Μία ημέρα μετά την περιπετειώδη στάση του στην Οδησσό και τη συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Zελένσκι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Βουκουρέστι (που φιλοξενεί τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) με τον ρουμάνο ομόλογό του Μαρσέλ Τσολάκου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης βρέθηκε μεταξύ άλλων η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμη τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας Νικολάι Τσιούκα. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης η κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις (Klaus Iohannis) στο Μέγαρο Cotroceni.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...