399
O εξωδικαστικός συμβιβασμός στη διένεξη των εταιρειών Dominion και Fox News γλίτωσε από μεγαλύτερο ρεζιλίκι τη δεύτερη | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ενας… τουρίστας έκλεισε το deal της Dominion με το Fox Νews

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 20:05
O εξωδικαστικός συμβιβασμός στη διένεξη των εταιρειών Dominion και Fox News γλίτωσε από μεγαλύτερο ρεζιλίκι τη δεύτερη
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ενας… τουρίστας έκλεισε το deal της Dominion με το Fox Νews

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 20:05

Τον άνθρωπο που δούλεψε παρασκηνιακώς, σαν επαγγελματίας μεσάζων, ώστε να «συμφιλιωθούν» εκτός δικαστικής αίθουσας το κανάλι Fox News και η εταιρεία κατασκευής εκλογικών μηχανών Dominion Voting Systems παρουσίασε το αμερικανικό μέσο Wall Street Journal. Πρόκειται για κάποιον Τζέρι Ρόσκοου. Το αστείο της υπόθεσης που στοίχισε στον επιχειρηματία media Ρούπερτ Μέρντοκ 787,5 εκατ. δολάρια έγκειται στο γεγονός ότι ο Ρόσκοου βρισκόταν στη Ρουμανία, κάνοντας διακοπές. Τις σχετικές επαφές με τους δικηγόρους των δύο πλευρών ο Ρόσκοου τις έκανε την παραμονή της δίκης τους, μέσω του κινητού τηλεφώνου του και την ώρα που επέβαινε τουριστικού λεωφορείου!

Ο Τζέρι Ρόσκοου, ο τουρίστας του Δούναβη…

Ο εν λόγω μεσάζων εργάζεται για την εταιρεία JAMS η οποία ειδικεύεται στις περιπτώσεις των εξωδικαστικών συμβιβασμών. Την υπόθεση της αγωγής της Dominion κατά του Fox για συκοφαντική δυσφήμηση την είχε παρακολουθήσει ελάχιστα. Παρά ταύτα μπόρεσε και ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διαδίκων, αφού και οι δύο πλευρές τον όχλησαν με email την περασμένη Κυριακή. Ο Ρόσκοου, λέει, δεν θαμπώθηκε από τα λεφτά της αμοιβής του, αλλά ζύγισε καλά τον αντίκτυπο που έχει αυτή η διένεξη στην αμερικανική δημοκρατία – και, έτσι, δέχθηκε. Η Ρουμανία, η Ουγγαρία και ο Δούναβης μπορούσαν να περιμένουν, οι μπίζνες προηγούνταν.

Μέσα σε 48 ώρες μελέτησε διεξοδικά τα έγγραφα, τις χιλιάδες σελίδες των νομικών εγγράφων που του έστειλαν, και προσπάθησε να βρει τη λύση ενώ συνέχιζε την περιήγησή του στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Ο μια φορά και έναν καιρό ρομαντικός Δούναβης κυλούσε δίπλα του νωχελικά, κάπου μεταξύ Ουγγαρίας και Ρουμανίας, όμως ο Ρόσκοου είχε πιάσει τα τελευταία καθίσματα του πούλμαν και έκανε τη δουλειά του σκεπασμένος με ένα παλτό, όπως ο ίδιος είπε στην WSJ, ώστε να… μη δίνει στόχο στα περίεργα βλέμματα των συνταξιδιωτών του. «Ολοι έμειναν με την απορία τι κάνει αυτός ο περίεργος τύπος στο βάθος» είπε…

Τελικά, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, αμέσως μετά την έναρξη της δίκης, έκλεισε η εξωδικαστική συμφωνία όπως την ετοίμασε ο Ρόσκοου: το Fox News συμφώνησε να πληρώσει 787 εκατ. δολάρια και να αποκτήσει το δικαίωμα αποφυγής της δημόσιας απολογίας του μέσω τηλεοράσεως. Ετσι ο μεσάζων μπόρεσε να επιστρέψει στις ασχολίες του τουρίστα. Για την Ιστορία: η Dominion είχε κάνει αγωγή κατά του Fox News κατηγορώντας το ότι τη συκοφάντησε ψευδόμενο ότι η τεχνολογία της εταιρείας βοήθησε σε νόθευση των προεδρικών εκλογών του 2020 υπέρ του Μπάιντεν και κατά του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...