390
Το αρχικό σχέδιο του Λουίτζι, δίπλα στο τελικό αποτέλεσμα | Pescara Calcio

Ενας εξάχρονος σχεδίασε την επόμενη φανέλα ιταλικής ομάδας

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 21:02
Το αρχικό σχέδιο του Λουίτζι, δίπλα στο τελικό αποτέλεσμα
|Pescara Calcio

Ενας εξάχρονος σχεδίασε την επόμενη φανέλα ιταλικής ομάδας

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 21:02

Μπορεί η Ιταλία να είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, όμως μία επαγγελματική ομάδα της δεν εμπιστεύτηκε κάποιον διάσημο οίκο για τον σχεδιασμό της φανέλας της, αλλά ένα εξάχρονο αγόρι.

Τον προηγούμενο μήνα, η Πεσκάρα Κάλτσιο, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, γνωστό και ως Serie B, σκαρφίστηκε έναν έξυπνο τρόπο για να απασχολήσει τους νεαρούς φιλάθλους της, όσο το lockdown στην γειτονική χώρα συνεχίζεται.

Ετσι, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τους οπαδούς της να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει και να σχεδιάσουν μία φανέλα για την ομάδα της καρδιάς τους, όπως εκείνοι θα την ήθελαν.

Το «By Luigi» («Από τον Λουίτζι») αναγράφεται στο μανίκι της φανέλας (Pescara Calcio Facebook)

Τελικά, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον και η εταιρεία Errea, που είναι υπεύθυνη για τις επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, έδωσε την άδεια στους νεαρούς σχεδιαστές να χρησιμοποιήσουν τα γραφιστικά εργαλεία της.

Μετά από λίγες ημέρες, μία διαδικτυακή ψηφοφορία ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ ανέδειξε τον νικητή. Ητάν ο 6χρονος Λουίτζι Ντ’Αγκοστίνο, που ξεχώρισε σχεδιάζοντας ένα δελφίνι να δίνει μία «κεφαλιά», με φόντο την θάλασσα και το πολύχρωμο ουράνιο τόξο.

Η Πεσκάρα έχει την βάση της στην ομώνυμη παραθαλάσσια πόλη και η μασκότ της είναι ένα δελφίνι, το οποίο εμφανίζεται και στο έμβλημα της.

Το πραγματικά εντυπωσιακό σχέδιο του μικρού Λουίτζι δεν τράβηξε μόνο την προσοχή των ψηφοφόρων, αλλά και των ανθρώπων του συλλόγου και μετά το τέλος του διαγωνισμού έγινε γνωστό πως η ομάδα θα το υιοθετήσει για μία από τις εμφανίσεις της στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή η παραδοσιακή εμφάνιση της Πεσκάρα με τις ρίγες, που φορέθηκε την φετινή αγωνιστική σεζόν (Pescars Calcio Facebook)

Μάλιστα, ο Λουίτζι θα ταξιδέψει μέχρι την Πάρμα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Errea, για να δει το δημιούργημα του να παίρνει «σάρκα και οστά».

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, η Πεσκάρα αγωνίζεται στην Serie B, όμως τουλάχιστον έχει να λέει πως από τα «φυτώρια» της βγήκε ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης -ο Μάρκο Βεράτι, που σήμερα παίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν-και επιπλέον, πως οι νεαροί οπαδοί της είναι αρκετά ταλαντούχοι και με έμπνευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...