413
H Νατάσσα Πηλείδη, υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας εμβολιάζεται | Stavros Ioannides/PIO/Handout via REUTERS

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν όλοι οι υπουργοί της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 13:42
H Νατάσσα Πηλείδη, υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας εμβολιάζεται
|Stavros Ioannides/PIO/Handout via REUTERS

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν όλοι οι υπουργοί της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 13:42

Ηταν μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσίας: οι υπουργοί της κυπριακής κυβέρνησης, οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα εμβολιαστεί λόγω ηλιακής κατηγοριοποίησης, έσπευσαν στο εμβολιαστικό κέντρο της Κρατικής Εκθεσης στη Λευκωσία και έλαβαν τη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, σε μια κίνηση που σκοπό είχε να αμβλύνει τις ανησυχίες των πολιτών για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Παρόντες ήταν όλοι οι υπουργοί που δεν είχαν εμβολιαστεί, πλην του υπ. Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη που ταξίδεψε στην Αθήνα για την Τριμερή Λιβάνου – Κύπρου Ελλάδας. Ο κ. Χριστοδουλίδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Παρών στην όλη διαδικασία ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος απηύθυνε νέα έκκληση προς τον κυπριακό λαό να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Εμιλι Γιολίτη λίγο μετά τον εμβολιασμό της  (Stavros Ioannides/PIO/Handout via REUTERS)
Ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την άφιξή του στο εμβολιαστικό κέντρο (Stavros Ioannides/PIO/Handout via REUTERS)

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εμβολιασμών, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Εχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο…. Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως, οι ελάχιστες παρενέργειες ή των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν, δεν μπορεί να υπάρξουν ή να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, όπως αποκαλείται, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο, προς όλους τους πολίτες: μην επηρεάζεστε από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται», προσέθεσε με νόημα ο κ. Αναστασιάδης, για να τονίσει στη συνέχεια:

«Μέχρι στιγμής, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων, με AstraZeneca, και δεν υπήρξαν πάρα ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες. Συνεπώς, για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστος: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Επαναλαμβάνω, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο».

Αντίστοιχη πρόταση για να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα με το εμβόλιο που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική AstraZeneca διατύπωσε σε συνέντευξή του ο Ηλίας Μόσιαλος.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης για το Πάσχα. Δεν απάντησε. «Η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...