256
H Google από το καλοκαίρι είχε ενημερώσει το προσωπικό της στις ΗΠΑ ότι για να επιστρέψει στους χώρους εργασίας θα έπρεπε προηγουμένως να έχει εμβολιαστεί | Shutterstock

Εμβολιαστείτε αλλιώς απολύεστε λέει η Google στο προσωπικό της!

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 21:48
H Google από το καλοκαίρι είχε ενημερώσει το προσωπικό της στις ΗΠΑ ότι για να επιστρέψει στους χώρους εργασίας θα έπρεπε προηγουμένως να έχει εμβολιαστεί
|Shutterstock

Εμβολιαστείτε αλλιώς απολύεστε λέει η Google στο προσωπικό της!

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 21:48

Το προσωπικό της Google στις ΗΠΑ πρέπει να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ως τα μέσα του Ιανουαρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν από την περικοπή του μισθού ακόμη και ως την απόλυση.

Εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας, το οποίο εξασφάλισε το CNBC τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν αναφέρει αν είχαν εμβολιαστεί και να παράσχουν απόδειξη ως τις 3 Δεκεμβρίου. Εναλλακτικά θα έπρεπε να αποδείξουν ότι εξαιρούνται του εμβολιασμού για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Επειτα από αυτή την ημερομηνία, η Google θα άρχιζε να επικοινωνεί με τους ανεμβολίαστους ή όσους δεν έδωσαν αποδείξεις ή όσους έδωσαν αποδείξεις που κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Η προθεσμία συμμόρφωσης ορίστηκε για τις 18 Ιανουαρίου. Οσοι δεν έχουν συμμορφωθεί ούτε και τότε, αρχικά θα τίθενται σε άδεια μετ’ αποδοχών για 30 ημέρες και μετά σε εξάμηνη άδεια άνευ αποδοχών. Το τελικό βήμα θα είναι η απόλυση του εργαζόμενου.

Η Google, όπως σημειώνει ο Guardian, είναι μία από τις πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες με πολιτική κυρώσεων κατά των ανεμβολίαστων, αν και μοιάζει να προχωρά πιο μακριά από άλλες. Μεταξύ τους η Uber και το Facebook.

Ηδη από το καλοκαίρι είχε ενημερώσει το προσωπικό της στις ΗΠΑ ότι θα έπρεπε να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα γραφεία. Η ίδια πολιτική αργότερα θα εφαρμοζόταν σε όλο τον κόσμο, είχε αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Σουντάρ Πιτσάι.

Αυτή η γενική γραμμή, υπέρ του εμβολιασμού του προσωπικού έχει δοθεί και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που ζήτησε από τις εταιρείες με πάνω από 100 εργαζόμενους να εμβολιαστούν ή να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ. Το μέτρο θα ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...