291
|

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Ραπανάκη και Πολάκη: «Λούμπεν» και «για φτύσιμο»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2023, 12:00

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Ραπανάκη και Πολάκη: «Λούμπεν» και «για φτύσιμο»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2023, 12:00

Καθώς συνεχίζεται η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι εσωκομματικές έριδες εντός του κόμματος δείχνουν να εντείνονται, παίρνοντας μάλιστα χαρακτήρα προσβολών επί προσωπικού, μέσω δημόσιων αναρτήσεων.

Πρωταγωνιστές στην τελευταία διαδικτυακή κόντρα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παύλος Πολάκης και ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης.

Αφορμή για τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις αποτέλεσαν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρώτος κατά την τοποθέτησή του την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τον δημοσιογράφο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του, με τον Σπύρο Ραπανάκη να κάνει λόγο για «αθλιότητες» και να συσχετίζει τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.

«Την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές» καταλήγει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της «Αυγής».

Στα παραπάνω απάντησε με το γνωστό του ύφος ο Παύλος Πολάκης γράφοντας, μεταξύ άλλων, «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου». Ειδικά, δε, για τις «κόκκινες γραμμές» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι (σ.σ.: διατηρούμε τη γραφή) «είναι καιρός να μπουν στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

Μετά από αυτή την ανάρτηση, ο κ. Ραπανάκης φαίνεται ότι δέχεται επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ προς υπεράσπιση του κρητικού βουλευτή έσπευσε και ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Καρανίκα που επισυνάπτει και παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα με την οποία ζητούσε «να σταματήσουν τα καλλιστεία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Η ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...