209
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Εμφύλιος» στην Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 11:51
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Εμφύλιος» στην Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 11:51

Ενα σκηνικό αντιπαράθεσης έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕ την Τετάρτη για τη στάση της πολιτείας όσον αφορά την υπόθεση Κουφοντίνα.

Οπως ανέφερε το kathimerini.gr, σε ανακοίνωσή τους, εισαγγελείς και δικαστές κάνουν λόγο για συστηματική προσπάθεια του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δημιουργήσουν «το προφίλ μιας Ελληνικής Δικαιοσύνης με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά», που –όπως λένε– δεν εκφράζουν το σύνολο των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι συστηματικές προσπάθειες του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δημιουργήσουν το προφίλ μιας Ελληνικής Δικαιοσύνης με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας, συγχρόνως, δε, συνιστούν πολιτειακά οξύμωρο σχήμα.Η Εξουσία ασκείται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Η σωφρονιστική πολιτική στη χώρα μας αποτελεί διαχρονικά ένα ακανθώδες ζήτημα και οι δημόσιες παρεμβάσεις της ΕνΔΕ οφείλουν να είναι αντικειμενικές και απρόσωπες, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες, όπως επιτάσσει η θεμελιώδης αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων.

Οι Eλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, με ανθρωπισμό και επιείκεια, συμβάλουν καθημερινά στην εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης, υπό όρους ισότητας και διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης
Κώστας Βουλγαρίδης, Εφέτης
Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης
Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης
Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης
Μάνος Φωτάκης, Ειρηνοδίκης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...