452
Ο Λούκας ΜακΚλις αγκαλιάζει τις συγγενείς του ενώ πίσω του διακρίνονται οι διασώστες | Twitter

Εμεινε 10 ημέρες ζωντανός στο βουνό πίνοντας νερό από το παπούτσι του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:16
Ο Λούκας ΜακΚλις αγκαλιάζει τις συγγενείς του ενώ πίσω του διακρίνονται οι διασώστες
|Twitter

Εμεινε 10 ημέρες ζωντανός στο βουνό πίνοντας νερό από το παπούτσι του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:16

Ενας άνδρας που βγήκε για πεζοπορία στα βουνά της Καλιφόρνιας, πέρασε 10 ημέρες αποκλεισμένος στην άγρια φύση, ενώ τον περιτριγύριζε ένα λιοντάρι του βουνού, επέζησε πίνοντας νερό από το ορειβατικό του μποτάκι και τρώγοντας άγρια μούρα.

Στις 11 Ιουνίου ο 34χρονος Λούκας ΜακΚλις, ξεκίνησε χωρίς φαγητό ή προμήθειες για μια τρίωρη πεζοπορία στα βουνά της Σάντα Κρουζ. Ομως, δεν είχε υπολογίσει ότι τα σημάδια που υπήρχαν για να καθοδηγούν τους πεζοπόρους, είχαν εξαφανιστεί λόγω των πυρκαγιών στην περιοχή και έτσι έχασε τον δρόμο.

Η οικογένειά του δεν δήλωσε την εξαφάνισή του παρά μόνο πέντε ημέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου, όταν δεν εμφανίστηκε για ένα γεύμα για την Ημέρα του Πατέρα.

Τότε άρχισε η αναζήτησή του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Κρουζ.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι διασώστες ανέφεραν ότι άκουσαν εκκλήσεις για βοήθεια, προτού τελικά βρεθεί από ένα drone της αστυνομίας.

Εξαντλημένος και καταβεβλημένος, βγήκε από τα δάση του πολιτειακού πάρκου του Μπιγκ Μπέισιν, που βρίσκεται 75 χλμ. νότια του Σαν Φρανσίσκο και αγκάλιασε την οικογένειά του. «Είμαι κουρασμένος και πονάω σε όλο μου το σώμα, έχασα τη φωνή μου», δήλωσε ο ΜακΚλίς στο ABC7.

Εμπειρος φυσιολάτρης από το Μπόλντερ Κρικ της Καλιφόρνιας, ο 34χρονος είπε ότι κοιμόταν σε ένα στρώμα από βρεγμένα φύλλα και έψαχνε για μούρα, ενώ χρησιμοποιούσε το μποτάκι του του ως ποτήρι για να πίνει νερό από καταρράκτες και ρυάκια.

Είπε ότι φαντασιωνόταν μεξικάνικο φαγητό, καθώς άρχισε να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να μην κατάφερνε να επιβιώσει.

Ο ΜακΚλίς, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία έχει μόνο ελαφρά τραύματα, είπε ότι ξεκίνησε με ελάχιστο εξοπλισμό. «Εφυγα μόνο με ένα παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο. Είχα μαζί μόνο έναν φακό και ένα αναδιπλούμενο ψαλίδι», είπε.

Παρ’ όλα αυτά, κράτησε την ψυχραιμία του, ακόμη και όταν κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσε ένα λιοντάρι του βουνού (πούμα) που ζει στην περιοχή.

«Δεν ανησύχησα. Με ακολουθούσε ένα λιοντάρι του βουνού, αλλά ήταν ήρεμο. Κρατούσε την απόστασή του. Νομίζω ότι ήταν απλά κάποιος που με πρόσεχε», πρόσθεσε.

Στις έρευνες συμμετείχαν το γραφείο του σερίφη, πυροσβέστες και δασοφύλακες του πάρκου. Ο ΜακΚλις και η οικογένειά του ευχαρίστησαν τους διασώστες. Αστειευόμενος, είπε ότι δεν «θα πάρει» ξανά τα βουνά σύντομα. «Εκανα αρκετή πεζοπορία για όλο τον χρόνο», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...