Ελπίδα Νίνου: «Δολοφόνησαν» τον Φιλιππίδη άνθρωποι που έμπαιναν σπίτι μας
Ελπίδα Νίνου: «Δολοφόνησαν» τον Φιλιππίδη άνθρωποι που έμπαιναν σπίτι μας
Για «δολοφονία» του συζύγου της, Πέτρου Φιλιππίδη, από ανθρώπους που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μπαινόβγαιναν στο σπίτι τους, έκανε λόγο ο Ελπίδα Νίνου, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη του ηθοποιού για βιασμούς και απόπειρα βιασμού γυναικών συναδέλφων του.
Οπως είπε στην κατάθεσή της, η είδηση των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν για αυτήν «μία σφαίρα στην καρδιά».
Μετά και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ανέφερε, «κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγός σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί «κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν τον σύζυγο μου […] Εφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».
Σε ερώτηση για το πώς διαχειρίστηκαν το θέμα των καταγγελιών, η Ελπίδα Νίνου είπε ότι απευθύνθηκαν σε δικηγόρο που τους συμβούλευσε να στείλουν εξώδικο για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του θιασάρχη.
Η μάρτυρας έκανε ονομαστική αναφορά στις πρώτες ηθοποιούς που με δηλώσεις τους κατήγγειλαν δημόσια συμπεριφορές του κατηγορούμενου:
«Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο».
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ο σύζυγος της είχε καλές σχέσεις με συναδέλφους του, καθώς στη διαδρομή του έχει συνεργαστεί με 700 έως 1.000 καλλιτέχνες.
Πολιτική Αγωγή: Ποιος τον στήριξε στην προσπάθεια του;
Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια (σ.σ αν μιλούσαν υπέρ του).
Κατά την εξέτασή της η μάρτυρας επανέλαβε πως θεωρεί ότι η πρώτη καταγγέλλουσα τον κατηγορούμενο, την οποία γνωρίζει, είχε εμμονή με τον Πέτρο Φιλιππίδη και για αυτό προχώρησε σε ψευδή καταγγελία.
Μάρτυρας: «Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020»
Πολιτική Αγωγή: «12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;»
Μάρτυρας: «Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δηλαδή το παιδί του γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα. Το 2010 είδα τα μηνύματα…»
Πρόεδρος: «Γιατί λέτε το 2020 αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;»
Μάρτυρας: «Περίμενε κάτι από το Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: Ελπίδα Νίνου: «Δολοφόνησαν» τον Φιλιππίδη άνθρωποι που έμπαιναν σπίτι μας
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.