294
Η εταιρεία του Ελον Μασκ, Tesla, έχασε σε λίγες ώρες 126 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αγοράς του Twitter | REUTERS/Mike Blake/File Photo

Ελον Μασκ: «Βούλιαξε» η αξία της Tesla μετά την εξαγορά του Twitter

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:10
Η εταιρεία του Ελον Μασκ, Tesla, έχασε σε λίγες ώρες 126 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αγοράς του Twitter
|REUTERS/Mike Blake/File Photo

Ελον Μασκ: «Βούλιαξε» η αξία της Tesla μετά την εξαγορά του Twitter

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:10

Μπορεί η συμφωνία για την εξαγορά του Twitter να είναι καλή για τον Ελον Μασκ, αλλά δεν ήταν τόσο καλή για τις μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος. Η εταιρεία έχασε σε λίγες ώρες 126 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αγοράς του Twitter και τώρα οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο ισχυρός άνδρας ίσως χρειαστεί να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει τη συνεισφορά του, ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά του Μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έναντι 44 δισ. δολαρίων συνολικά.

Η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία με το Twitter, ωστόσο οι μετοχές της έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, αφού ο Μασκ αρνήθηκε να αποκαλύψει δημόσια από πού προέρχονται τα μετρητά για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οικονομικός αναλυτής, Ντάνιελ Ιβς, λέει ότι οι ανησυχίες για τις επερχόμενες πωλήσεις μετοχών από τον Μασκ και η πιθανότητα να αποσπαστεί η προσοχή του από το Twitter επιβάρυνε τις μετοχές της Tesla. «Εάν η τιμή της μετοχής της Tesla συνεχίσει να παραμένει σε ελεύθερη πτώση, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή του», εκτιμά και ο ανώτερος αναλυτής αγοράς, Εντ Μόγια. Αν ο Ελον Μασκ ξεφορτωθεί κάποιες από αυτές τις συμμετοχές, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή της μετοχής της Tesla σε περαιτέρω πτώση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές στην τελευταία ετήσια έκθεσή της, που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο Μασκ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space-X και συμμετέχει και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η Neuralink, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, καθώς και η The Boring Company, η οποία κατασκευάζει σήραγγες. Ο παγκοσμίου φήμης επιχειρηματίας έχει καθαρή αξία 257 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index Αλλά τα δύο τρίτα του πλούτου του είναι σε μετοχές της Telsa.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...