309
Ο Ελον Μασκ θεωρεί ότι η Space X μπορεί να κινδυνεύσει εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και δεν διστάζει να το διατυπώσει δημόσια | EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Eλον Μασκ: Η SpaceX μπορεί να αποδειχτεί «μαύρη τρύπα»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 17:15
Ο Ελον Μασκ θεωρεί ότι η Space X μπορεί να κινδυνεύσει εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και δεν διστάζει να το διατυπώσει δημόσια
|EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Eλον Μασκ: Η SpaceX μπορεί να αποδειχτεί «μαύρη τρύπα»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 17:15

Ο ανέκαθεν ασυγκράτητος στα social media Ελον Μασκ προκαλεί συχνά πολλά προβλήματα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με τις αναρτήσεις του. Ο Μασκ είχε ασκήσει δημόσια κριτική στο ράλι της μετοχής της Tesla, της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που του ανήκει. Είχε δηλώσει ότι θεωρεί παράλογη την αλματώδη αύξηση της τιμής της μετοχής, γεγονός που, εκτός των άλλων, τον έχει οδηγήσει στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Η ενέργειά του είχε προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό των μετόχων της Tesla, που σκέφτονταν να κάνουν κινήσεις απομάκρυνσής του από τη διοίκηση της εταιρείας. Τη στιγμή που η μετάλλαξη Oμικρον έχει δημιουργήσει αναταραχή στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, ο Μασκ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις ανησυχίες του όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται για τη Space X.

Η ύφεση και οι… δορυφόροι

Σε ένα ποστάρισμα στο αγαπημένο του Twitter, ο Μασκ ανέλυσε εν συντομία το πώς μπορεί και η διαστημική εταιρεία του να οδηγηθεί γρήγορα στην πτώχευση! Oπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα CNET, o Μασκ αποκαλύπτει τον φόβο του ότι αν δημιουργηθούν και πάλι συνθήκες οικονομικής ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας, η Space X δεν θα μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία του διαστημικού στόλου της τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων Starlink, όπως επίσης θα σταματήσει η κατασκευή του κινητήρα με τον οποίο θα λειτουργεί το διαστημικό σκάφος Starship, που θα μεταφέρει ανθρώπους στον Αρη.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Space X, αν σημειωθεί αυτή η εξέλιξη στους δύο συγκεκριμένους τομείς, οι απώλειες της εταιρείας θα είναι πολλά δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει «προς το παρόν μικρός, αλλά υπαρκτός κίνδυνος πτώχευσης».

Ακόμη και αν οι φόβοι του Μασκ είναι βάσιμοι, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο, να περιγράφει δημόσια τον κίνδυνο της πτώχευσής της. Τον Οκτώβριο η χρηματιστηριακή αξία της Space X βρισκόταν λίγο πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...