450
Η φωτογραφία που έβαλε φωτιά στα σχόλια, που ο Μασκ έσπευσε να διαψεύσει | EPA/FILIPPO ATTILI/US PALAZZO CHIGI PRESS OFFICE HANDOUT

Eλον Μασκ: «Η Μελόνι είναι όμορφη, αλλά δεν έχω δεσμό μαζί της»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 11:22
Η φωτογραφία που έβαλε φωτιά στα σχόλια, που ο Μασκ έσπευσε να διαψεύσει
|EPA/FILIPPO ATTILI/US PALAZZO CHIGI PRESS OFFICE HANDOUT

Eλον Μασκ: «Η Μελόνι είναι όμορφη, αλλά δεν έχω δεσμό μαζί της»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 11:22

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της πλατφόρμας X, Ελον Μασκ, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την «όμορφη» ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, απαντώντας στα σχόλια που προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφίας τους, στην οποία κοιτάει ο ένας τον άλλον στα μάτια τρυφερά.

Το στιγμιότυπο, που απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ημέρες, έγινε πρωτοσέλιδο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όπως γράφει η Telegraph, αναγκάζοντας τον Μασκ να προβεί σε αυτή τη διευκρίνιση.

Ο Μασκ απένειμε στην ιταλίδα πρωθυπουργό το βραβείο Global Citizen του Atlantic Council, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Η New York Post το χαρακτήρισε «δημόσιο έρωτα» μεταξύ του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο και της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Στη φωτογραφία οι δύο τους κοιτάζονται στα μάτια, καθώς κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

«Ημουν εκεί με τη μαμά μου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό Μελόνι», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα του, το Χ, απαντώντας σε μια ανάρτηση της φωτογραφίας με τη λεζάντα: «Ολοι ξέρουμε τι συνέβη μετά».

Στη σύντομη ομιλία του, πριν παραδώσει το βραβείο, ο Μασκ είπε ότι η Μελόνι είναι «μια γυναίκα που είναι ακόμα πιο όμορφη εσωτερικά παρά εξωτερικά».

«Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε πάντα για τους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Μασκ, προκαλώντας γέλια από τους άλλους καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν αρκετοί πολιτικοί, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ιταλίδα πολιτικός αγκάλιασε τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και απάντησε ότι είναι μια «πολύτιμη ιδιοφυΐα».

Η Μελόνι, ως κλασική Ιταλίδα, είναι γνωστή για τις πολύ θερμές εκδηλώσεις της προς τους παγκόσμιους ηγέτες. Εχει φωτογραφηθεί να χαιρετάει πολύ θερμά τον Ρίσι Σούνακ και τον Τζο Μπάιντεν σε μια σύνοδο κορυφής της G7 το καλοκαίρι.

Σε 15λεπτη ομιλία της, η Μελόνι ανέπτυξε το όραμά της για τον δυτικό συντηρητισμό. «Δεν ξέρω αν ο εθνικισμός είναι η σωστή λέξη, διότι συχνά θυμίζει δόγματα επιθετικότητας ή αυταρχισμού», είπε στα 600 άτομα που βρέθηκαν στην αίθουσα χορού Ziegfeld στο Μανχάταν.

«Ωστόσο, ξέρω ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να χρησιμοποιούμε και να υπερασπιζόμαστε λέξεις και έννοιες όπως το έθνος και ο πατριωτισμός», συνέχισε, σύμφωνα με την Telegraph.

Ονόμασε τον πατριωτισμό «την καλύτερη απάντηση στην παρακμή», καθώς αμφισβήτησε τις αντιλήψεις για την «αναπόφευκτη παρακμή της Δύσης».

Η Μελόνι, η οποία χώρισε από τον επί χρόνια σύντροφό της Αντρέα Τζιαμπρούνο, το 2023, είχε ζητήσει από τον Μασκ να της παραδώσει το βραβείο και εκείνος δέχτηκε.

Οι δύο τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η ιταλίδα πρωθυπουργός φιλοξένησε τον δισεκατομμυριούχο στην επίσημη κατοικία της στη Ρώμη πέρυσι τον Ιούνιο.

Εχουν συζητήσει το κοινό ενδιαφέρον τους για τα μειούμενα ποσοστά γεννήσεων στη Δύση και τις θετικές δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Μασκ πήγε δεύτερη φορά στην Ιταλία πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν μίλησε σε ένα πολιτικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της Μελόνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...