286
|

Ελληνικός σουρεαλισμός: Χωρίς θεατές ο τελικός Κυπέλλου – αλλά με θεατές ο τελικός του Conference

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 13:43

Ελληνικός σουρεαλισμός: Χωρίς θεατές ο τελικός Κυπέλλου – αλλά με θεατές ο τελικός του Conference

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 13:43

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που φιλοξενεί τον τελικό του Conference League –θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ιταλική Φιορεντίνα στο «OPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο. Και την ίδια ώρα είναι μια χώρα που δεν μπορεί να διοργανώσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τις ίδιες συνθήκες – ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Αρη θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στον Βόλο χωρίς παρουσία φιλάθλων (θα δοθούν μόνο 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα).

Αυτό αποφάσισε, την Τρίτη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), αναγνωρίζοντας την αδυναμία της –αλλά και της ελληνικής Πολιτείας– να διεξαχθεί εν έτει 2024 ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ελληνικών ομάδων με φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή με θεατές στις εξέδρες.

Ο Αρης αρχικά πρότεινε να τοποθετηθούν κάμερες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και να γίνει το παιχνίδι με κόσμο και να μοιραστούν τα έξοδα οι δύο φιναλίστ και η δημοτική αρχή, όμως τόσο η ΕΠΟ όσο και ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό, αφού δεν υπάρχει πια το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να γίνουν οι εργασίες αυτές.

Στην συνέχεια οι «Πράσινοι» πρότειναν να διεξαχθεί το ματς με την κάθε πλευρά να παίρνει από 30 προσκλήσεις, δηλαδή το ελάχιστο που προβλέπεται, με την ΕΠΟ και τον Αρη να αντιπροτείνουν να γίνει μία αίτηση για ειδική άδεια από το υπουργείο, ώστε να γίνουν 300 οι προσκλήσεις, όμως το «τριφύλλι» ήταν αρνητικό, αφού το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, αποφάσισε να υποβάλει αίτημα (το οποίο θα αποσταλεί εντός της ημέρας), ώστε να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερο προσκλήσεις, ίσως 300. Αν αυτό γίνει αποδεκτό, θα εκδοθούν προσκλήσεις ανάλογα με το νούμερο αυτό, αν όχι, ο αριθμός θα είναι από 30 σε κάθε ομάδα και 30 στην ΕΠΟ, όπως ορίζεται από τον νόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...