357
Μακέτα του ουρανοξύστη στο Ελληνικό και της γύρω περιοχής | Lamda Development

Ελληνικό: Κοντά στο sold out οι κατοικίες του Marina Tower

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 15:32
Μακέτα του ουρανοξύστη στο Ελληνικό και της γύρω περιοχής
|Lamda Development

Ελληνικό: Κοντά στο sold out οι κατοικίες του Marina Tower

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 15:32

Πολύ μεγαλή είναι η ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower», στην Ελλάδα, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία.

Ολα αναμένεται να έχουν πωληθεί έως τις αρχές του 2022, ίσως και νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, στο Bloomberg.

Οπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε προκαταβολές, με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.

Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης. «Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο ένα δισ. ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, πρόσθεσε.

«Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας». Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξίας ενός δισ. ευρώ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.

Κοντινή άποψη των διαμερισμάτων του ουρανοξύστη

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου, η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88% που είναι τώρα.

Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δις ευρώ.

«Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. «Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News