314
Ο Αλέξανδρος Αντετοκούμπο με τον Γιάννη σε παλαιότερη φωτογραφία τους | Facebook

Ελληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο – Παρουσία Μητσοτάκη η ορκωμοσία τους

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 16:08
Ο Αλέξανδρος Αντετοκούμπο με τον Γιάννη σε παλαιότερη φωτογραφία τους
|Facebook

Ελληνες πολίτες η Βερόνικα και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο – Παρουσία Μητσοτάκη η ορκωμοσία τους

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 16:08

Ελληνες πολίτες ορκίζονται στις 17.00 της Πέμπτης η μητέρα και ο νεότερος αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το παρών στην τελετή ορκωμοσίας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα (εδώ) της πολιτογράφησης της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του νεαρού Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο ως βασικός λόγος αναφέρεται ότι «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Η σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε:

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα (σ.σ. αυτό είναι το όνομα που αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση) Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πολιτογραφούνται τιμητικά έλληνες πολίτες.

Οι πολιτογραφήσεις: της Βερόνικα Αντετοκούνμπο και του Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο υπεγράφησαν την ίδια ημέρα  (Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου) που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση του κύπριου πρώην Επιτροόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Η Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπο, 56 ετών σήμερα, γεννήθηκε στη Νιγηρία και ήρθε μαζί με τον σύζυγό της, Τσαρλς, στην Ελλάδα το 1991.

Ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2001 και τα χρόνια που πήγε σχολείο στην Ελλάδα (πριν μετακομίσει με τον αδελφό του στο Μιλγουόκι) το επίθετο  της οικογένειάς του – που σήμερα «συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο» – βρισκόταν και αυτό  σε μία από τις λίστες με τα «μη ελληνικά ονόματα», οι οποίες σήμερα αποτελούν αντικείμενο «εθνικών προειδοποιήσεων» για το «μαύρο μέλλον που έρχεται» στις γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...