212
O Αλεξάντερ Πέιν υπογράφοντας την πράξη πολιτογράφησής του | Τwitter/ Consulate General of Greece in Boston

Ελληνας πολίτης ο Αλεξάντερ Πέιν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 17:52
O Αλεξάντερ Πέιν υπογράφοντας την πράξη πολιτογράφησής του
|Τwitter/ Consulate General of Greece in Boston

Ελληνας πολίτης ο Αλεξάντερ Πέιν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 17:52

O Αλεξάντερ Πέιν είναι πλέον έλληνας πολίτης. Ο διάσημος ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, κάτοχος δύο βραβείων Οσκαρ, ορκίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Σε ανακοίνωσή του, το προξενείο ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Αλεξάντερ Πέιν που ορκίστηκε έλληνας πολίτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη δουλειά της Ευγενίας Μπενιάτογλου, προξένου της Ελλάδας στο Λος Αντζελες».

Ο Αλεξάντερ Πέιν γεννήθηκε στην Ομαχα της Νεμπράσκα το 1961 –οι γονείς του, η Πέγκι και ο Τζορτζ Πέιν είχαν –τι άλλο;– ελληνικό εστιατόριο. Το επώνυμο Πέιν προέκυψε από το Παπαδόπουλος. Ο ίδιος είχε διηγηθεί ότι ο παππούς του Νίκος Παπαδόπουλος, είχε περάσει από τη Βοστώνη και κατέληξε στην Ομαχα το 1912 –λίγα χρόνια μετά τα κινήματα μίσους εναντίον των Ελλήνων μεταναστών, κάτι που τον ανάγκασε να αμερικανοποιήσει το επώνυμο της οικογένειας. «Οι παλιοί όμως δεν θέλουν να μιλούν για αυτά…», είχε πει.

Εχει τιμηθεί δύο φορές με Οσκαρ για τα σενάριά του στο «Sideways» (2004) και το «The Descendants» (2011), ταινίες για τις οποίες ήταν επίσης υποψήφιος για Οσκαρ σκηνοθεσίας, όπως ήταν και για το εξαιρετικό «Nebraska» το 2014.

Την πολιτογράφηση του Αλεξάντερ Πέιν μνημόνευσε σε tweet του και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος σημείωσε ότι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης δεν ξεχνά τις ρίζες του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...