388
| Screenshot μέσω Mega

Υπόθεση Ολιβερ: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν βλέπει σημάδια ανθρώπινης κακοποίησης

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2023, 19:28
|Screenshot μέσω Mega

Υπόθεση Ολιβερ: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν βλέπει σημάδια ανθρώπινης κακοποίησης

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2023, 19:28

«Δεν βλέπουμε κάπου κανέναν δράστη να κακοποιεί τον σκύλο», τόνισε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, αναφερόμενη στα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, μέχρι ώρας, για την υπόθεση του θανάτου του Ολιβερ, του 8χρονου χάσκι από την Αράχωβα, ο οποίος, κατά τις αρχικές αναφορές στον Τύπο, έχασε τη ζωή του από ανθρώπινο χέρι.

Η ίδια ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είναι η ΕΛ.ΑΣ. εκείνη που θα αποφανθεί για τα αίτια θανάτου του ζώου, καθώς και ότι οι εισαγγελικές Αρχές εξακολουθούν να αναμένουν αποτελέσματα εξετάσεων και πραγματογνωμοσύνες.

«Το προανακριτικό υλικό που έχουμε συλλέξει εμείς ως Αστυνομία –καταθέσεις, τις εξετάσεις των γιατρών που και έγιναν και πριν και μετά, αφού πέθανε το ζώο, καταθέσεις των κτηνιάτρων, βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής–δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα», κάτι που «αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», ανέφερε αρχικά η κυρία Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κτηνιάτρους, δεν βγάζει ιατρικό πόρισμα, να το ξεκαθαρίσουμε», ωστόσο «εμείς με βάση το δικό μας υλικό, καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο», συνέχισε.

«Φυσικά, όμως, η Αστυνομία δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει την αιτία θανάτου», επανέλαβε, και πρόσθεσε:

«Αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουμε αποτελέσματα από αυτές και φυσικά μένει και η πραγματογνωμοσύνη που έχει οριστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί και αυτή, αυτή την εβδομάδα».

Παρά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του Ολιβερ εμφανίστηκε να επιμένει στην εκδοχή της εμπλοκής ανθρώπου στον θάνατο του ζώου.

«Ενοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Ολιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια», ανέφερε ο Μιχάλης Φλέγκας σε δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο.

«Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος», πρόσθεσε.

Για τη δικηγόρο του ιδιοκτήτη, Ανθούλα Ανάσογλου, επίσης είναι βέβαιη η ύπαρξη ενός κατηγορουμένου «είτε από δόλο είτε από αμέλεια», όπως είπε.

«Είτε πρόκειται για ανθρώπινο δόλο είτε από αμέλεια, εάν θέλει η Αστυνομία να μας πει ότι υπάρχουν κάποια άγρια σκυλιά, τότε είναι ευθύνη του δημάρχου και αντιδημάρχου. Ο Ολιβερ δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, ο Ολιβερ κακοποιήθηκε», υπογράμμισε η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...