269
| YouTube/ΣΚΑΪ

Βασιλακόπουλος: Τα κορονοπάρτι μπορεί να κοστίσουν το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 09:30

Βασιλακόπουλος: Τα κορονοπάρτι μπορεί να κοστίσουν το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 09:30

Υπέρ της διαφορετικής αντιμετώπισης όσων έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 τάχθηκε τη Δευτέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος, τουλάχιστον όσον αφορά έναντι των περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Θα πρέπει», είπε, «να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στους πλήρως εμβολιασμένους. Δεν έχει κανένα νόημα ο εμβολιασμένος να μην μπορεί να μετακινηθεί. Νομίζω ότι το Πάσχα, αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, θα γίνει χαμός», σημείωσε, ανοίγοντας ένα δύσκολο ζήτημα, αυτό της (αντισυνταγματικής) προνομιακής μεταχείρισης όσων έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου και ότι με τα self tests θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που είναι θετικοί. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πράγματι θετικοί. Δηλαδή, αν επαναληφθεί, θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες μέρες, λόγω εφαρμογής των self tests, προφανώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί», επεσήμανε, αλλά «αυτό δεν θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους ούτε τους νεκρούς, αναμένεται να μας προστατεύσει μελλοντικά.

Αντίστοιχα, το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει, επειδή, όπως εξήγησε, η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις  εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι και παρόμοιου είδους συγκεντρώσεις, ο καθηγητής παρατήρησε ότι το επόμενο που πρέπει να γίνει είναι πριν πας στο κορονοπάρτι, να παρουσιάζεις το αρνητικό self test. Διαφορετικά, προειδοποίησε, μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα.

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά… Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζουν το τι θα γίνει και το Πάσχα. Ή θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα, με καθίσματα σε απόσταση, σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς όρθιους», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...