Το θέμα της ημέρας δεν είναι άλλο από τον Δημήτρη Καμμένο. Όχι τόσο για το ότι μπαίνει σε υπουργείο, όσο για τα δείγματα γραφής που είχε δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα στο twitter. Κι αν οι προσωπικές απόψεις δεν ποινικοποιούνται, τα όσα έχει γράψει κατά καιρούς αποτελούν τον απόλυτο λόγο για τον οποίο κατέστη αναγκαίος ο αντιρατσιστικός νόμος στη χώρα μας.
Φλερτ με τον αντισημιτισμό, τσουβαλιάσματα και γενικεύσεις, απόψεις που διχάζουν αντί να συνθέτουν και να ενώνουν. Και προφανώς, επιθέσεις εναντίον όλων.
Ακόμη και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Το μεγαλύτερο σάλο έχει προκαλέσει η «πειραγμένη» φωτογραφία της επιγραφής του Άουσβιτς, η οποία γράφει «Μένουμε Ευρώπη» κι ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Μάλιστα, η Ραχήλ Μακρή το επεσήμανε στον Αλέξη Τσίπρα – αργά το βράδυ της Τρίτης.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βασικά, δεν είναι καν αυτό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο απαντούσε σε χρήστες του twitter οι οποίοι έκαναν κριτική στις αναρτήσεις του.
Από το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν ορκιστεί υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, ο Δημήτρης Καμμένος δεν έχει λογαριασμό στο twitter. Τον απενεργοποίησε.
Ωστόσο, αρκετοί χρήστες του Μέσου από πολλές ευρωπαϊκές χώρες συζητούν το παρακάτω tweet, ενώ για το θέμα υπάρχει, ήδη, άρθρο σε διεθνή ΜΜΕ:
ΥΓ.: Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε για το θέμα:
Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις.
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) September 23, 2015
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News