Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι
Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, η δίκη στο Αυτόφωρο την Καθαρά Δευτέρα αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων με το δικαστήριο να αναβάλει την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).
Εξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.