500
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέχεια κινητοποιήσεων και κρούσματα «λογοκρισίας» στην «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 22:45
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέχεια κινητοποιήσεων και κρούσματα «λογοκρισίας» στην «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 22:45

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή», μετά από μια σύντομη αναστολή της απεργίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα –αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για τον «ξαφνικό θάνατο»– και την εκπνοή της προθεσμίας που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα σωματεία του Τύπου προκειμένου να καταθέσει το πολυσυζητημένο σχέδιο εξυγίανσης των κομματικών Μέσων.

Παράλληλα με τη νέα 48ωρη απεργία, η οποία ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου την Πέμπτη, την ώρα που θα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία (και για τα της «Αυγής», όπως ζήτησαν δεκάδες στελέχη με επιστολή τους προς την ηγεσία).

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν «μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ (σ.σ. διοικητικοί υπάλληλοι στα ΜΜΕ) και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ», όπως ενημερώνει η συνέλευση του προσωπικού της εφημερίδας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εγγυάται την «απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου», ούτε «ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε τρεις ή τέσσερις μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Επιπλέον, δεν αναλαμβάνεται από τους αρμόδιους «καμία δέσμευση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών προς τους εργαζόμενους οι οποίες αγγίζουν τις 300.000 ευρώ».

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί την Τρίτη η καταγγελία του δημοσιογράφου της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου για λογοκρισία, μετά την άρνηση της εργοδοσίας να δημοσιευτεί στο «avgi.gr» βίντεο που επιμελήθηκαν εργαζόμενοι στο οποίο εμβληματικοί αγωνιστές της Αριστεράς, όπως ο Παύλος Κλαυδιανός και ο Νίκος Μανιός, μιλούν για τη σχέση τους με την ιστορική εφημερίδα.

Το βίντεο, γυρισμένο μπροστά από τα κελιά των βασανιστηρίων του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, είχε ήδη δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους εργαζόμενους, με σκοπό την ανάδειξη των αιτημάτων τους.

Σε αυτό μιλούν «εκείνοι που διαβάζουν την εφημερίδα από την πρώτη μέρα της έκδοσής της. Που έμαθαν ανάγνωση από αυτή. Που διάβαζαν τις γραμμές των ανταποκρίσεων από τα μεγάλα γεγονότα στο καφενείο και στο σπίτι. Πού την άφηναν στο λεωφορείο για να τη διαβάσει ο επόμενος» και ζητούν «να συνεχίσει να καταγράφει την Ιστορία» (δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ).

«Το ότι θα έφτανε στο σημείο η “Αυγή” να μην επιτρέψει να ακουστεί ο λόγος αντιστασιακών που μιλούν για το δέσιμό τους με την εφημερίδα, σε μια ειλικρινή ύστατη προσπάθεια να τη σώσουν, είναι από τα ελάχιστα ακόμη που δεν μπορούσα να φανταστώ» έγραψε στο Facebook ο Κώστας Παπαντωνίου αναφερόμενος στο περιστατικό.

Είχε προηγηθεί καταγγελία των εργαζομένων για το γεγονός ότι δεν τους επετράπη η πρόσβαση στο «avgi.gr» και τα social media του Μέσου ούτε εν μέσω της απεργίας, προκειμένου να αναρτήσουν υλικό για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...