263
Φωτογραφία από τους εμβολιασμούς του νοσηλευτικού προσωπικού στη Μόσχα - από τις 27/12 ξεκινούν και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ | REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Photo

Στις 27 Δεκεμβρίου σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία» οι πρώτοι εμβολιασμοί

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:20
Φωτογραφία από τους εμβολιασμούς του νοσηλευτικού προσωπικού στη Μόσχα - από τις 27/12 ξεκινούν και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
| REUTERS/Tatyana Makeyeva/File Photo

Στις 27 Δεκεμβρίου σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία» οι πρώτοι εμβολιασμοί

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:20

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στη χώρα μας κατά της COVID-19, από τα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός».

Την είδηση επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι υγειονομικοί έχουν προβεί στη σχετική έγγραφη δήλωση για το εμβόλιο.

Σε αμφότερα τα νοσοκομεία τα εμβολιαστικά κέντρα είναι σχεδόν έτοιμα, εν αναμονή της παραλαβής των πρώτων εμβολίων των Pfizer-BioNTech, με το που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν.

Στον «Ευαγγελισμό», στο ισόγειο του κτιρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων» και στο «Σωτηρία», στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τρεις στους δέκα πολίτες λένε «όχι»

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, τρεις στους δέκα πολίτες λένε ότι δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» (40%) ή «μάλλον ναι» (27%), έναντι 29% που απαντά «όχι» (15%) ή «μάλλον όχι» (14%) στον εμβολιασμό.

Οσον αφορά το πότε θα εμβολιαστούν, το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει τους πρώτους μήνες, με το 36% να απαντά το συντομότερο δυνατό, το 21% έπειτα από δύο με τρεις μήνες, ενώ το 24% απαντά αρκετά αργότερα.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

Στη Θεσσαλονίκη εν τω μεταξύ, έφθασαν ήδη, στις αποθήκες του συνεταιρισμού φαρμακοποιών της πόλης, τα πρώτα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Σε κάθε ψυγείο θα μπορούν να αποθηκεύονται περίπου 15.000 φιαλίδια, στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...