332
Έκρυβαν τα ναρκωτικά μέσα σε μπιτόνια | ΕΛ.ΑΣ

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ διεθνές ναρκο-κύκλωμα, έκαναν delivery στο Ισραήλ με γιοτ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 14:47
Έκρυβαν τα ναρκωτικά μέσα σε μπιτόνια
|ΕΛ.ΑΣ

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ διεθνές ναρκο-κύκλωμα, έκαναν delivery στο Ισραήλ με γιοτ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2024, 14:47

Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που διακινούσε ουσίες με… γιοτ έχοντας αποκομίσει κέρδη πάνω από 2,5 εκατ. εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η διεθνής σπείρα εισήγαγε τα ναρκωτικά από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, και στη συνέχεια τα μεταφόρτωναν σε σκάφη αναψυχής με προορισμό το Ισραήλ.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου έως πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024  συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ισραήλ, τέσσερις υπηκόους Ουκρανίας και έναν υπήκοο Αιθιοπίας.

Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι οι οκτώ συλληφθέντες είχαν συστήσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου ύψους χρηματικών ποσών.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη συνέχεια, τα ναρκωτικά μεταφορτώνονταν σε πλωτό σκάφος, κρυμμένα μέσα σε μπιτόνια, με τελικό προορισμό το Ισραήλ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 44χρονος «αρχηγός» ο οποίος είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ.

Τρεις (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό. Τέσσερις (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τα έκρυβαν.

Πλούσια η συλλογή του κυκλώματος 

Αναζητούνται μέλη του κυκλώματος που ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 130 κιλά ουσιών, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...