335
«Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί | InTime News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2024, 20:05
«Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί
|InTime News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2024, 20:05

Στη σύλληψη του 44χρονου υπόπτου που είχε προσαχθεί νωρίτερα για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό προχώρησαν το Σάββατο οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση του υπόπτου ήταν το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, συγκεκριμένα, ότι ο φερόμενος ως εκτελεστής φτάνει με ένα μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου λίγο μετά τη δολοφονία. Ο άνδρας εμφανίζεται να σταθμεύει το σκούτερ σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και στη συνέχεια να επιβιβάζεται στη δική του –μεγαλύτερου κυβισμού– μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως οι αστυνομικοί πήγαν στη Μύκονο, όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη του κινήτρου του δολοφόνου. Οι Αρχές φέρονται να έλαβαν σημαντικές καταθέσεις από άτομα που γνώριζαν ή συνεργάζονταν με τον τοπογράφο.

Λίγο νωρίτερα το ΑΠΕ ΜΠΕ είχε μεταδώσει και μία ακόμη πληροφορία αναφορικά με τον τρόπο που κινήθηκαν οι Αρχές, γράφοντας πως ο συλληφθείς βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου εξαιτίας ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν κατά την ανάλυση του κινητού του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.. Οσα βρέθηκαν εκεί «φώτισαν» πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Παλιός γνώριμος των Αρχών ο 44χρονος

Ο ύπoπτος που συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων, ο 44χρονος φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό έλληνα βαρυποινίτη και μέλος της Greek Mafia που συμφωνα με τις Aρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Επιπλέον, ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στα δικαστήρια την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...