226
|

Πουλάμε όπλα στην Αρμενία;

Avatar Νίκος Κακαρίκας 22 Ιουλίου 2013, 00:21

Πουλάμε όπλα στην Αρμενία;

Avatar Νίκος Κακαρίκας 22 Ιουλίου 2013, 00:21

Πουλάμε όπλα στην Αρμενία και παραβιάζουμε το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβληθεί στην περιοχή; Αν πιστέψουμε τις στρατιωτικές αρχές του Αζερμπαϊτζάν, η απάντηση είναι θετική. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, Ελλάδα και Κύπρος έχουν πουλήσει τα τελευταία δυο χρόνια στην Αρμενία πολυβόλα, χειροβομβίδες, αλλά και τους γνωστούς αντιαρματικούς πυραύλους MILAN.

Από την πλευρά της η πρεσβεία μας στο Μπακού, μετά και τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, με επίσημη δήλωσή της στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας  αρνείται κατηγορηματικά πως η χώρα μας έχει πουλήσει οποιοδήποτε οπλικό σύστημα στην Αρμενία.

Η “ανακάλυψη” έγινε όταν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν εντόπισαν πριν από λίγο καιρό σε αρμένικη ιστοσελίδα στρατιωτικού ενδιαφέροντος φωτογραφίες και πληροφορίες για τους αντιαρματικούς πυραύλους.
Ιδιαίτερα για τους MILAN, οι οποίοι κατασκευάζονται από εταιρία γαλλογερμανικών συμφερόντων, οι τόνοι του Αζερμπαϊτζάν είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Συγκεκριμένα απαιτεί εξηγήσεις από Γαλλία και Γερμανία ζητώντας να πληροφορηθεί πώς είναι δυνατόν, εφόσον έχει επιβληθεί εμπάργκο πώλησης όπλων στις δυο χώρες, η Αρμενία να έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.

Οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Μπακού δήλωσαν πως θα ερευνήσουν τις πληροφορίες. Τόνισαν όμως παράλληλα πως κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να συμβεί αφού σέβονται και τηρούν πλήρως το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στις δυο χώρες. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Αρμενία δεν έχει σχολιάσει μέχρι σήμερα τις κατηγορίες του Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News