210
|

Πού να πάει η Βίκυ Σταμάτη, αδέλφια;

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 7 Απριλίου 2015, 00:14

Πού να πάει η Βίκυ Σταμάτη, αδέλφια;

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 7 Απριλίου 2015, 00:14

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αγνοεί φαίνεται ένα πάγιο αίτημα της επιστημονικής ψυχιατρικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να προβάλλεται σήμερα κατ' επανάληψη το βλακώδες όσο και απαράδεκτο αίτημα ενίων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαϊτειο»: Να φύγει η Βίκυ Σταμάτη από το ίδρυμα, να πάει αλλού! Πού να πάει, αδέλφια;

Το πάγιο αίτημα το οποίο αγνοεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η δημιουργία πτέρυγας γυναικών στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με όσα τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση τη Δευτέρα 6 Απριλίου στο protagon ο θεράπων ψυχίατρος της Βίκυς Σταμάτη.

Αναρωτιέται ο Βασίλης Φωτόπουλος, λοιπόν: «Πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα ψυχιατρείο στις φυλακές Κορυδαλλού, δυναμικότητας 230 ατόμων και εκεί μέσα να μην μπορεί να νοσηλευθεί σε χωριστή πτέρυγα μία γυναίκα κρατούμενη; Οι γυναίκες κρατούμενες δεν αρρωσταίνουν;».

Ο Βασίλης Φωτόπουλος εξηγεί, επίσης, ότι η κράτηση με όρους σωφρονιστικούς μέσα στο ψυχιατρείο «αποβαίνει τελικά αντιθεραπευτική», καθώς δεν είναι δυνατόν να συμβιβασθούν δύο διαφορετικοί τύποι περιορισμών, δηλαδή ο θεραπευτικός και ο σωφρονιστικός.

Παρόλα αυτά, η έκκληση κάποιων από το Δρομοκαΐτειο να απομακρυνθεί η Βίκυ Σταμάτη από το ίδρυμα, δεδομένης της ανυπαρξίας πτέρυγας γυναικών στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, συνιστά έγκλημα ουρανομήκους βλακείας και αποτελεί την εύκολη λύση για κάθε τυχόν ευθυνόφοβο υπάλληλο του ψυχιατρικού νοσοκομείου, ενώ παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων και στιγματίζει περαιτέρω την ψυχική ασθένεια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News